Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1245 Postów
arek renegade
(renegade)
Maniak
no tak Agata... tak mialem w zamysle...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
X Y
(BladeRunner)
Wiking
,,zeby zostac sprztaczka z fagbrev trzeba miec 5 lat szkoly po maturze
a bez fagbrev to nikt nie zatrudni "
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
141 Postów
Agata jackowska
(agataja)
Stały Bywalec
lucky69 napisał:
co to za temat ,,jasne ze nie mozmy sie wstydzic pracy ,,,absolutnie

Dotyczy to artykulu, ktory ukazal sie w "Na temat".

Jak widac nie tylko ja mam zastrzezenia do niego.

"Mamo, mów do mnie tylko po norwesku". Dzieci emigrantów wstydzą się "języka sprzątaczek".

www.justynakotowiecka.pl/2015/07/odzyska...polska-dume.html?m=1
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie regulaminu portalu
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie regulaminu portalu
142 Posty

(artgregor)
Stały Bywalec
lucky69 napisał:
co to za temat ,,jasne ze nie mozmy sie wstydzic pracy ,,,absolutnie
Żenujące jest tylko to ze nasze panie nie znają języków , a w większości nie maja innych kwalifikacji do innych zawodów i tylko to Sprzatanie pozostaje , każda mówi tak umiem posprzątać - ja rownież spotkałem sie z opinia " Polka przyjdzie i ci posprząta "
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
artgregor napisał:
Żenujące jest tylko to ze nasze panie nie znają języków , a w większości nie maja innych kwalifikacji do innych zawodów i tylko to Sprzatanie pozostaje
Akurat to nie jest zenujace. W koncu jak nie masz kwalifikacji, to nie masz.
Zenujace jest jak ktos, kto ma wyksztalcenie i mial prace w zawodzie w Polsce, rzuca swoja prace tylko po to, zeby zostac sprzataczka w Norwegii.
Zenujace jest jak ludzie mowia, sprzatam tylko maksymalnie rok, zeby nauczyc sie jezyka, a po dziesiacu latach dalej nie umieja jezyka i dalej sprzataja mimo posiadanego magistra z czegos tam.
A moze nawet nie zenujace, jedynie smutne.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
380 Postów
Stały Bywalec
a ja jestem dumnu z tego ze poprawiem robote co spierdolilio norwedzi i szwedzi
za marne 1509r
a te t luki po podstawowce swedzkiej i norweskiej maja 230kr
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
141 Postów
Agata jackowska
(agataja)
Stały Bywalec
Elise napisał:
artgregor napisał:
Żenujące jest tylko to ze nasze panie nie znają języków , a w większości nie maja innych kwalifikacji do innych zawodów i tylko to Sprzatanie pozostaje
Akurat to nie jest zenujace. W koncu jak nie masz kwalifikacji, to nie masz.
Zenujace jest jak ktos, kto ma wyksztalcenie i mial prace w zawodzie w Polsce, rzuca swoja prace tylko po to, zeby zostac sprzataczka w Norwegii.
Zenujace jest jak ludzie mowia, sprzatam tylko maksymalnie rok, zeby nauczyc sie jezyka, a po dziesiacu latach dalej nie umieja jezyka i dalej sprzataja mimo posiadanego magistra z czegos tam.
A moze nawet nie zenujace, jedynie smutne.

Dla mnie najbardziej zenujace bylo to, ze musialam wyjechac z Polski, bo tam bylam za stara na prace. Czasem byly smieszne rozmowy, a raczej smutne, bo np odpowiadalam na ogloszenia i wszystko sie zgadzalo, czyli wyksztalcenie, kwalifikacje, doswiadczenie i zostalo ostatnie pytanie, a ile ma pani lat? I tu byl koniec rozmowy, nie no my potrzebujemy osob do lat 35.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
142 Posty

(artgregor)
Stały Bywalec
Proszę pania ja sobie partnerkę tez wymieniłem na młodsza o 10 lat - takie życie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok